Algemeen

Dogtrekking is een combinatie van wandelen en oriëntatie raid.  Deze discipline wordt reeds in Oostenrijk, Italië, Polen en Tsjechië beoefend.  Dogtrekking bij Sirius Belgium Dogtrekking is zonder tijdsnotering ! 

Jan Keuleers

De Sirius Belgium Dogtrekking is ontstaan nadat enkele van de oprichters, waaronder onze erevoorzitter Jan Keuleers, in Oostenrijk hadden deelgenomen aan een dogtrekking.  Als fervente wandelaars, honden- en natuurliefhebbers, sloegen we de handen in elkaar om een eerste editie te organiseren op 28, 29 en 30 september 2007 in Kortenberg.

Deze editie bestond uit een wandeltocht op vrijdag en zaterdag, op zondag als afsluiter nog een cani-cross.  Slechts een handvol deelnemers behaalden op zaterdag de finish. De organisatoren hadden de smaak te pakken, en jaar na jaar groeide het aantal deelnemers. 
Ondertussen kunnen we terugblikken op meer dan 14 geweldige edities met vele deelnemers die jaarlijks terugkeren.

Sirius wil een evenement creëren in een toffe familiale sfeer, waarbij de nadruk ligt op de samenwerking tussen mens en hond.  We proberen maximaal 2 opeenvolgende jaren op eenzelfde locatie in België een prachtig parcours voor te schotelen.

Ons doel is om een sportief weekend te organiseren en zoveel mogelijk te wandelen in de ongerepte natuur.

Het concept is eenvoudig: de teams, bestaande uit baas en hond, moeten via een aantal controlepunten, aangeduid door bakens op het terrein, naar de aankomst wandelen of lopen.  De deelnemers mogen vrij hun weg bepalen tussen de verschillende controlepunten.

De totale afstand bedraagt tussen 50 km en 75 km verspreid over 3 dagen.

Er kan een keuze gemaakt worden voor de korte ofwel een lange afstand.

De nacht brengen de deelnemers samen met hun hond door in de tent.

Gedurende 3 dagen voorziet onze eigen catering de deelnemers van eten en drinken. Op vrijdagavond kan men aanschuiven voor een spaghetti, zaterdagavond is er een BBQ en zondagnamiddag sluiten we af met zoetigheden.  Zaterdag en zondag is er ’s ochtends een ontbijtbuffet en op de middagposten zorgen we ook voor een kleinere maaltijd.

Je kan individueel inschrijven (met één of twee honden) of als groep. 

Het parcours proberen we zo veel mogelijk langs bos- en veldwegen uit te stippelen.

Vorige edities

Klik op de titel voor meer info en foto’s

loading